Postřehy,

Nejlepší kamarádi

9:24 Tereza Vlčková 5 Comments


Každá hlavní hrdinka má skoro v každé knížce nejlepšího kamaráda, nebo alespoň nějakého toho kamaráda. A jací jsou? Většinou žárlivý, trochu hrubější, nebo naopak slušňáci - vždy nějak v kontrastu s hlavním hrdinou. A pokud hrdinka má skončit se svým nejlepším kamarádem, pak je tady nějaký další kluk, jehož kritéria se shodují s nejlepším kamarádem a nejlepší kamarád se shoduje s hrdinou. Doufám, že jste se neztratili =D.



Vzhled: Obvykle taky strašně sexy, ale trochu jiným způsobem než vyvolený hrdinek.
Hrdina - černé vlasy, kamarád - blond.
Vlasy taky nemá s nějakým extra přívlastkem, prostě jako lidi.

Jméno: Obykle obyčejnější, než hlavní hrdina, většinou spíš normální, jako člověk. Tedy většinou nemá žádnou osudovou přezdívku ani jméno.

Oči: Většinou jako člověk. Šedé, zelené, hnědé. Jejich dokonalost před očima hrdiny bledne v zapomění jejich obyčejného lidského obličeje.

Schopnosti: Nebývají to žádní slaboši, rozhodně jsou schopní dát hrdinovi ránu nebo o tom alespoň pořád kecat. Nejsou to třasořitkové s brýlemi, tedy alespoň většinou, ale kdyby byli, pak by v knize nebyli =D. Možná také objeví nějaké nadpřirozené schopnosti, ale to jenom když někdo dělá opravdu neobvyklý příběh, nebo když z toho dělá trochu telenovelu, kde celá škola zjistí, že jsou skrytí kentauři a ty slušivé botičky jsou vlastně kopyta.
Taky vedou sarkastické řeči a pošťuchují se s hrdinou, takže to vypadá, že se nenávidí, ale nakonec si zachrání život.

Zájmy: Sport. Většinou jsou sportovně založení, narozdíl od hrdinů. Taky s básněma je to trochu slabší, maximálně je stahují z internetu.

Minulost: Nic moc. Nikdo je nemučil, neznásilnil, mají rodiče, žijí si poklidně v rodinném domku, třeba s mladšími sourozenci.

Rodiče: Mají oba. Většinou tak středně až docela bohaté.

Stav: Zajímá se o něj pár dalších holek, obvykle celkem atraktivních, nebo nejlepší kamarádka hlavní hrdinky.

Jiné: Obvykle obvyklý chlapec. Vyznačuje se zamilovaností do hrdinky, která se projeví až když se o ní začne zajímat hlavní hrdina. Někdy hrdinku i hrdinu zachrání, a obětuje se pro ně, nebo vede hlubokomyslnout (a do teď do byl prosím pobuda který hrál fotbal a žil klasický středoškolský život!) řeč s hlavním hrdinou.
Musí chodit do školy.
A taky jsou připraveni pomoct hrdince (i hrdinovi, když to hrdinka chce), v jakékoliv situaci, i když je dvacetkrát zradila, odmítla, opustila se svým vyvoleným a podobně. Prostě takový pejsci, odkopnutí pejsci, kteří ubčas olíznou někomu ruku nebo trochu zavrčí.
A je dokonce možné, že to budou gayové, ale většinou ne, protože musí vytvořit milostné teepee (trojúhelník by byl všichni se všema, ne? :D) se svojí nejlepší kamarádkou a hlavním hrdinou.


Není to sice úplně tak zajímavé, jako hlavní hrdinové, ale jisté pravidlo by se u kamarádů taky našlo.

You Might Also Like

5 komentářů:

  1. Teď jsem dlouho nic nečetla, ale myslím, že máš pravdu :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já se moc na tyhle trojúhelníky nezaměřuji, ale myslím, že v hodně případech to sedí :)

    OdpovědětVymazat
  3. To se sedí! :D Ono by se našlo více klišé, které se objevují v knížkách (jakože hlavní hrdinka má jedinou, ale ještě víc pošahanou kámoškou než je ona sama. Je to prostě blázen, ale hlavní hrdinka si bez ní nedokáže představit život.... jojo to taky znám :D)
    Nejlepší, ale bývá, jak i ti kamarádi jsou prostě k sežrání, i když třeba ne tím sexy, nebezpečným stylem :D

    OdpovědětVymazat
  4. Člověk si to neuvědomí, ale je to většinou pravda. Jinak článek se mi moc líbil. Hlavně pobavil. :)

    OdpovědětVymazat